fredag 15 juli 2011

Dag 12 - Pass upp!

Kring Limone är även vägarna bättre. Winston Churchill kallade t.ex. Via Provincicala för ett av jordens underverk. Så därför begav vi oss av mot bergen igen, till byn Tremonsine. Kolla in biljakten i Bondrullen Quantum of Solace för ett smakprov av vägen!
Bondtunnel!

Bondbrud?
När väl Bondvägen var avklarad satte vi kurs mot Pass de Stelvio, ett vägpass som testats av tv-programmet Top Gear och fått högsta betyg. Olika vägar fanns att ta dit, vi valde den kortare men med mindre vägar. Nog var det mindre vägar allt, speciellt en viss vägsträcka uppför/över ett berg och utan vägräcke. Dessutom för smal för att mötas två bilar på. En skräckupplevelse som dessutom tog flera timmar längre än den andra vägen skulle ta tagit.

Ibland fanns det i alla fall rejäla vägräcken.

The Road is Not Enough (for both of us).

Pustade ut över en middag i Bormio nära gränsen mellan Italien och Schweiz. Sedan var det dags för Stelviopasset som Mårten var mäkta imponerad av (för det har Top Gear sagt att man ska vara). Malin var snarare spyless på krokiga långsamma vägar, där det ibland t.o.m. haglade då vi var riktigt högt upp.

Stelvio. Varken krokigast, smalast eller farligast - men bäst!
Mötande bil, på väg upp ur molnen.

Efter Stelviopasset hamnade vi i det lilla samhället Sluderno och tog in på Hotell Walter. Dagen slutade dock i sorg då vår medresenär från Jönköping helt lagt av. Hon krånglade under dagen, för att sedan vägra hjälpa oss de sista timmarna på kvällen. Kanske har hon surnat ihop p.g.a. att vi kritiserat hennes vägval den sista tiden.

Vart tar vägen vägen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar