lördag 16 juli 2011

Dag 13 - Navigator-bruden lever!


Kör via väst-Österrike till Schweiz och letar upp byn Stein och dess vida berömda ostfabrik Schaukäseri Appenzeller. Lär oss på ett par timmar allt som finns att kunna om osttillverkning, och åker sedan söderut mot Lichtenstein.
Då det hunnit bli sen eftermiddag och allting stängt blir vi inte så imponerade av detta lilla land. Tror inte vi hade varit så imponerade i annat fall heller.


På väg till Vaduz, Furstendömet Lichtensteins huvudstad



Stans gator var prydda med deras frimärke i större format..
Kör ytterligare söderut för att hinna tillbaka till Italien. Hittade, tack vare Mcdonalds fria WiFi-nät, ett billigt 4-stjärnigt hotell strax norr om Milano, och det bar av ditåt. Milanos trafik var inte att leka med måste vi säga! Norr om Milano visade sig också vara Milano, men otroligt nog kommer både bilen och vi helskinnade fram till hotellet efter att ha åkt fel ett otal gånger.

Vår navigator, som mirakulöst återuppstått, kommer aldrig mer att få höra oss klaga på henne. I alla fall inte i hennes närhet ...

På väg in mot Milano var det en rätt stressad Malin som satt bakom ratten när vi kom fram till den sista betalstationen på Autostradan. Reflexmässigt hasplade hon ur sig en av de tre meningar hon kan på Italienska; "Quanta costa?". Bra gjort, men eftersom tanten i luckan inte svarade med någon av de andra två meningarna ("Var är toan?" eller "Ett kilo godis, tack.") förstod Malin ingenting. Och allt blev för en stund än mer förvirrat & stressat.

Inför kommande dagar i Frankrike har Malin därför bara laddat upp med meningar som garanterat inte kommer att användas, t.ex. "Acceptez-vous les Rikskuponger?".


Osttillverkning i full gång..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar