onsdag 20 juli 2011

Dag 17 - Lyxemburgare

Hade tänkt göra ett stopp i Nancy i nordöstra Frankrike, men då milen flöt på ovanligt bra denna förmiddag rullade vi ända till Luxemburg, huvudstad i Storhertigdömet Luxemburg. Luxemburg i Luxemburg är ungefär som Skellefteå i Västerbotten. Nästan exakt samma innvånarantal, nästan exakt lika många bokstäver i namnet, nästan exakt lika långt från Hylte. Men ändå känns Luxemburg i Luxemburg på något sätt ... större ... och coolare!

Kanske berodde det på att trafiken i city var den tätaste hittills, och inte lika sävlig som hos lillebror i norr. Kanske berodde det på att halva befolkningen gick runt i kostym. Och den andra i klänning. Kanske berodde det på butikerna; Dolce & Grabbarna, Armani, Vercase, Luis Vitton, o.s.v. Istället för Runes Rör och Tures Tvätt.

Slank, mot bättre vetande, in i en liten butik på en bakgata för Mårten såg en häftig t-tröja i skyltfönstret. 185 euro skulle dom ha för den. Avböjde köp, trots att motivet var en segerrusig Sylvester Stallone från Rocky I. Hittade dock även ett flertal butiker med humanare prissättning.

Sammanfattningsvis var Luxemburg var en vacker, ren och trevlig stad. Högsta betyg, om det inte varit för trafiken och bristen på parkeringar.

Nöjda och mätta, tack vare Quick Burger, åkte vi mot Bremen i nordvästra Tyskland, för ännu en hotellnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar