måndag 18 juli 2011

Dag 15 - Stryker Provence och åker norrut istället

Inser att vi inte kommer hinna åka söderut igen till södra Frankrike och Provence. Skulle bli allför många mil att beta av norrut under de sista dagarna. Därför stryks alla sevärdheter och upplevelser vi hade inplanerat där och åker istället nordväst mot mellersta och nordöstra Frankrike.

Dags för alperna igen!


Över en mil tunnel. Och inte den enda.

Dags igen för alper, men denna gång tog vi den bekväma, lyxigare - och dyrare - vägen genom massa långa tunnlar :) Första stoppet när vi nåt över gränsen blev Chamonix. Mysigt liten stad med massa turister som skulle åka upp med lift för att se massa bergstoppar, tror att en av dem hette nåt med "Mont Blanc". Efter ha inveterat vår tid och kvarvarande pengar blev beslutet att kolla in stadens centrum, äta lite och sen åka vidare. Vi hade väl fått en övedos av berg vid det laget även så det var ingen större fara :)

Framme i Chamonix

Lunchen utgjordes av det bästa de tre senast besökta länderna. En "Selectione", skulle man kunna beskriva det hela som; Pasta & Pizza från Italien, Creme Caramel från Frankrike samt Chokladmousse från Schweiz. Fast den sistnämnda var nog eg. också fransk, "Mousse Chocolat". Och självklart smakade allt fantastiskt!

Här gräddas de bästa pizzorna i Les Alpes.

Vid maten hinner vi fundera lite på vart vi ska stanna härnäst. Vi fastnar för området kring Dijon.
Vi bilade vidare med Dijon som mål där där vi fick ett rum på hotel Formule 1. Innan vi knoppade in hann vi besöka en shoppinggalleria med bl.a. en jättestor matbutik. De hade ett vinsortiment som Bolaget inte ens kan drömma om ...

Mer fundering inför kommande dag..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar