fredag 8 juli 2011

Dag 5 - Skidorter och europas högsta vattenfall

Malin känner på plastgräset i backhoppnings-backen!
Tidig frukost. Var lovade utsikt över Zugspitze – Tysklands högsta berg – från verandan. Vädret tillät dock inga utomhusfrukostar, då det regnade Cats and Dogs. Fick dock en mysig frukost inomhus, bland gamla familjefoton & jakttroféer. Innan vi lämnade Garmisch bakom oss hann vi med ett besök på ortens främsta arena – backhopparstadion. Där pågick såväl Backhoppning som Veteranbilsrally.


Snart satte vi fart mot Österrike och Krimmler Wasserfälle – europas högsta vattenfall. På väg till fallet körde vi vår första riktiga alpväg – Gerlos Hochalpstrasse. Högt, brant & kurvigt. För att inte bli så griniga under vandringen upp längs fallet fyllde vi på med lite Knödel. Malin vill testa olika typiska maträtter och då är ju knödel ett måste. Hela fallet var 380 meter i höjd, men vi nöjde oss med att gå upp för att se de nedersta 200 metrarna.
Planen för dagen var att även hinna besöka Kehlsteinhaus – Hitlers Örnnäste. Men vi börjar nu inse att allt tar mer tid än man tänkt sig, även om vi tycker oss ha tänkt på att allt tar mer tid än man tänkt sig.
Åker dock mot Nästet, för att hitta boende i närheten. På vägen gör vi ett stopp i Kitzbuhl – en annan klassisk vintersportort. Anländer vid åtta till Bischofswiessen (i Tyskland igen inför nästa dags sevärdhet), där vi tar in på ett vandrarhem med utsikt över Kehlstein och dess Haus på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar