torsdag 7 juli 2011

Dag 4 - Königsschlösse (Konungaslottet)

Tar lite sovmorgon, packar ihop tält och åker vid 11 till Schloss Neuschwanstein. Vi var inte ensamma...halva japan och andra som ville se slottet var även på plats. Går guidad tur i slottet som byggdes av Ludwig II på 1800-talet. Tyvärr hann det aldrig färdigställas, för LII gick och dog i förtid. Hursomhelst ett imponerande bygge som LII helt tillägnat sin favoritartist och polare, Waegner. Alla salar och rum var t.ex. inspirerade av olika Waegner-kompositioner.

Vårat tält eller Luddes slott?
Åker vidare längs ännu en väg som sägs vara vacker enl. kartboken. Vad damen i navigatorn anser är okänt. Hon är mest irriterad över att vi laddar telefonerna istället för henne. Vägen ifråga visade sig framförallt vara väldigt krokig. Ändå stod det 100 på alla skyltar vilket Malin inte tyckte var en lämplig hastighet. Blev snarare 60, till andra bilars förtret. Poängteras bör dock att Malin körde över 170 på Autobahn häromdan.
Nådde helskinnade skidorten Garmisch-Partenkirchen och hittade redan vid 18 ett boende på Gasthaus Reiter. Går runt i staden och tittar in i några affärer. Mårten är som vanligt hungrig, vilket medför ett besök på McDonalds, trots att vi redan ätit middag. Går sedan tillbaka till vårt Gasthaus för att slappa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar