lördag 9 juli 2011

Dag 6 - Örnnästen

Uppe jättetidigt för ett besök till Kehlsteinhaus, eller Örnnästet som det ibland kallas. Kåken ifråga ligger på toppen av berget Kehlsteiner. Huset var en gåva till Hitler på hans 50-årsdag, 1938. Vägen upp mot toppen var riktigt häftig, även om man var tvungen att färdas med buss. Sista 124 meterna avverkades med hiss. Den 75-åriga hissen var också häftig, så till den grad att vi var tvungna att bryta mot fotoförbudet. Ett tilltag som inte uppskattades i någon större utsträckning av Herr Hisskonduktör. Huset i sig var dock inte så speciellt, däremot var läget och utsikten fantastisk!
 

Längs vägen, återigen på Österrikiskt territorium, gör vi ett även besök på Burg Hohenwerfen, eller Örnnästet som även den ibland kallas. Det var nämligen bilder av denna borg som användes i filmen Örnnästet, då Kehlsteinhaus inte var tillräckligt pampigt. Denna borg var mäktig men dock inte så intressant inuti.

Sedan bar det av till vår nästa hållplats, Bad Gastein. Denna plats blev vi nyfiken på efter en reklambroschyr som följde med Mårtens favorittidning Amelia. Vandring i alperna ville vi testa under vår roadtrip.
På Kehlsteiner


1 kommentar:

  1. Vi följer er blogg slaviskt och har nu väntat i dagar på uppdateringar. Vart är ni? Vad gör ni?

    Leif har följande önskemål:
    - Bild på Mårten sovandes i tält (kan även vara en vaken Mårten i tält)
    - Mårten, iklädd mustasch, ivrigt konverserande med tysk (även andra nationaliteter går bra)
    - Bild på hastighetsmätaren när den visar över 150 km/h (pluspoäng gives om det är Malin som kör)

    Hoppas att ni har det grymt roligt! Vi ser fram emot film- och bildvisning när ni kommer hem igen.

    /Leffe & Mikaela

    SvaraRadera