torsdag 14 juli 2011

Dag 11 - Alkoholens dag

Styrde kosan mot Gardasjön i norra Italien. Besökte först Bardolino på sjöns östra sida med alla dess vinodlingar. Gick på både vin- och olivoljemuseum. Köpte viner, trots att vi redan insett att skuffen inte tillåter särskilt mycket extrabagage. Bara tältgrejorna, sovsäckar, madrass osv, tar ju upp halva utrymmet.



En glaaad Mårten inne på vinmuseet!



Rundade Gardasjöns nordspets på aftonen och förärade byn Limone sul Garda med ett besök. Limone visade sig vara den perfekta byn, med allt som vi förväntat oss av Italien! Värmen är varmare, dom svalkande vindarna är svalare, maten är godare & citronerna är gulare. Besökte ett Citronhus och strosade därefter i den medeltida bykärnan och längs stranden.

Köpte flera flaskor Limoncello och andra delikatesser, trots det alltmer trytande bagageutrymme. I Sundsvall på väg söderut föreslog Malin ett IKEA-besök på tillbakavägen. En idé som kan behöva omvärderas.

Började leta hotell jättesent. Igen. Men denna gång gick det smidigt! Sånär som på att innehavaren inte direkt var någon muntergök. Vi lät oss inte nedslås av detta, utan gick ut för att ta oss något drickbart vid vattnet. Drinkarna var – förstås – också bättre här! Raglade tillbaka till surgubbens boning och tog på oss nattmössorna.


En läcker middag - Spaghetti con frutti di mare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar